PC szervíz és használt számítógép – Baja

Laptop szerviz

Videokártya javitás (BGA chipcsere) Korszerű munkagépek 3 hónap garancia

Gyakran előforduló hibák

Eltömődött hűtőborda
A hosszabb ideje használt laptopok esetében szokott előfordulni ez a hibajelenség, a processzor és a grafikus processzor hűtőbordája eltömődik és emiatt jóval kevesebb hőt képes elvezetni. Ez által csökkentve a gép élettartamát és a teljesítményét.
Hangos/Hibás ventillátor
Az olcsó kínai ventilátorok meghibásodása, anyagfáradása eltömődése eredményezi ezt a hibát, mely szintén  a géplassulásával jár és csökkenti a gép élet tartamát.
Zárlat
Bizonyos esetekben ha folyadék vagy fém tárgy kerül a gépbe akkor az zárlatot okozhat, több vezetékben is. A vezető réteg megtisztítása és a hibás részek áthidalása után a gép működőképes, hacsak más más alkatrész nem sérült.
Biztosíték meghibásodás
Előfordulhat, hogy túl áram lép fel egy hálózati hiba, vagy valamelyik belső alkatrész hibás működéséből kifolyólag. Viszonylag olcsón javítható, és hosszútávú megbízható további működés garantálható.
IC meghibásodás
Túlterhelés, túlmelegedés vagy belsõ hiba miatt előfordul, hogy az integrált áramkör “kilyukad”. Cseréjével megoldható a hiba, amennyiben más, környékén levő alkatrészt nem tett tönkre.
Szalagkábel/Inverter hiba
Gyakori probléma a szalagkábel megtörése illetve az inverter meghibásodás, mely azzal jár hogy a kijelző nem ad képet miközben a gép működik. Ezek az alkatrészek könnyen cserélhetőek és biztosítják a laptop további használatát.

 

Friss hírek